Še Seat predstavil svojega malčka

Foto: Seat Seat Mii Foto: Seat Seat Mii Foto: Seat Seat Mii Foto: Seat Seat Mii Foto: Seat Seat Mii Foto: Seat Seat Mii
Po Volkswagnu up! in škodi citigo je svojega, tretjega člana družine mestnih avtomobilov, predstavil Seat. Mii naj bi bil naslednik nekdaj priljubljenega modela arosa.
Oglej si celoten članek

Seat Mii bo v Španiji naprodaj decembra letos, v ostalih evropskih tržavah pa poleti prihodnje leto. Seat Mii so v primerjavi z volkswagen up! spremenili svetila in masko, drugačen je tudi volan, medtem, ko ponudbo motorjev sestavljajo novi trivaljni 1,0-litrski bencinski motor s 44 kilovati (60 KM) moči in 55 kW/75KM. Tudi Mii bodo ponudili v različici s pogonom na plin.


Mii v dolžino meri 355 centimetrov, kar je centimeter več od up!, širok je 164 centimetrov, visok 148 centimetrov, medosna razdalja pa je 242 centimetrov. Volumen prtljažnika v osnovi meri 252 litrov, s podrtjem zadnjih sedežev pa ga je moč povečati na največ 951 litrov. Pri Seatu o ceni zaenkrat še močijo, verjetno pa bo nekje okoli dražji od Škode citigo, ki bo v Nemčiji stala 8.990 evra in nekaj manj od up!, za katerega bo v Nemčiji treba odšteti 9.850 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.