Avto
20 ogledov

Še Seat predstavil svojega malčka

Seat Mii
1/6
Seat
Po Volkswagnu up! in škodi citigo je svojega, tretjega člana družine mestnih avtomobilov, predstavil Seat. Mii naj bi bil naslednik nekdaj priljubljenega modela arosa.

Seat Mii bo v Španiji naprodaj decembra letos, v ostalih evropskih tržavah pa poleti prihodnje leto. Seat Mii so v primerjavi z volkswagen up! spremenili svetila in masko, drugačen je tudi volan, medtem, ko ponudbo motorjev sestavljajo novi trivaljni 1,0-litrski bencinski motor s 44 kilovati (60 KM) moči in 55 kW/75KM. Tudi Mii bodo ponudili v različici s pogonom na plin.


Mii v dolžino meri 355 centimetrov, kar je centimeter več od up!, širok je 164 centimetrov, visok 148 centimetrov, medosna razdalja pa je 242 centimetrov. Volumen prtljažnika v osnovi meri 252 litrov, s podrtjem zadnjih sedežev pa ga je moč povečati na največ 951 litrov. Pri Seatu o ceni zaenkrat še močijo, verjetno pa bo nekje okoli dražji od Škode citigo, ki bo v Nemčiji stala 8.990 evra in nekaj manj od up!, za katerega bo v Nemčiji treba odšteti 9.850 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.