Avto
431 ogledov

Najboljši rabljeni avtomobili 2012

Hyundaijeva novost na trgu sliši na ime i10. Žurnal24 main
Nemško Združenje za tehnične preglede GTÜ je na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavilo najboljše rabljene avtomobile v posameznih kategorijah za leto 2012. Nemški modeli v srednjem in višjem razredu zasedajo najvišja mesta, pri malih prevladujejo azijske znamke.

Glede na raziskavo nemškega združenja za tehnične preglede GTÜ so najbolj zanesljivi rabljeni avtomobili prav nemški, le pri majhnih avtomobilih še vedno prevladujejo azijske znamke. Podlaga za lestvico je bil pregled okoli pet milijonov vozil in 240 različnih modelov v zadnjih dveh letih. V končni oceni so bile podane tako prednosti kot slabosti avtomobilov.

Lestvico najboljših rabljenih vozil za leto 2012 najdete v nadaljevanju članka.

Majhni avtomobili
V kategoriji majhnih vozil je najboljše rabljeno vozilo hyundai i10, sledita mu toyota yaris in fiat500.

Kompaktni avtomobili
Tudi tu je najboljši Hyundai, in sicer z modelom i30. Sledi mu peugeot308, tretji pa je BMW serije 1.

Opel insignia ecoflex | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Srednji razred
Opel insignia je z vrha najboljših rabljenih vozil v srednjem razredu izrinila lanskega zmagovalca lexusa IS, ki je tokrat pristal na drugi stopnički. Na tretji je končal subaru legacy.

Višji razred
V razredu luksuznih vozil so na vrhu nemške znamke. Prvo mesto je pripadlo volkswagnu phaetonu, sledi mu BMW serije 7 in audi A6.

Športni avtomobili
V kategoriji športnih avtomobilov/kabrioletov je na vrh priplezal BMW serije 6, sledi mu audi A3 kabriolet in porsche boxster/cayman.

SUV razred
Brez konkurence je najboljši rabljeni avtomobil škoda yeti. Odkrili so zgolj 1,9 napake na sto vozil. Drugo mesto je pripadlo volvu XC60, na tretjem pa je subaru forester.

Van / MPV razred
V razredu enoprostorcev (van in MVP vozil) v starosti enega do treh let je prva seat alhambra, sledita pa ji škoda fabia in seat altea.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.