To je največji Seatov model do zdaj

Foto: Seat
Foto: Seat
Seat je predstavil svojega "kodiaqa". Razkrivamo ime.
Oglej si celoten članek

Ohoho! Cupra ima nov logotip in novo vlogo znotraj Seata

Seat je izbiro imena svojega SUV modela prepustil ljudstvu. Glasovalo je več kot 146 tisoč ljudi iz 134 držav, na koncu pa so za nov Seatov model izbrali ime tarraco. S tem imenom se je strinjala več kot tretjina vprašanih. Novi SUV pride na trg ob koncu letošnjega leta.

Intervju Seat končno dobil pravo mesto znotraj koncerna Volkswagen

Tarraco. Tako bo ime Seatovemu tretjemu športnemu terencu, sicer sorodnik koncernskega škode kodiaqa. Tarraco je prejel 51.903 (35,52 %) veljavnih glasov, sledila mu je avila, ki jo je izbralo 41.993 (28,74 %) sodelujočih, aranda je bila na tretjem mestu z 39.321 (26,91 %) glasov, alboran pa je dobil 12.907 (8,83 %) glasov.

Seatovi športniki Kako je Seat športnost razširil med množice

Tarraco je prvi Seatov model za katerega so ime izbrali z ljudskim glasovanjem, obenem pa že štirinajsto špansko geografsko ime, uporabljeno za poimenovanje kakšnega Seatovega modela. 36 let je že minilo, odkar je leta 1982 prvi model dobil ime po španskem mestu ronda. Od takrat so še 12 modelov poimenovali s krajevnimi imeni iz španske geografske zakladnice: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea ter zadnja dva, Ateca in Arona.

Novi mali suv Seat arona stopnjuje gnečo med malimi suvi

Tarraco je SUV za do sedem potnikov. Več bo znanega na uradni predstavitvi na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.