Šefi v nobenem drugem poslovnem avtu ne bodo hitrejši

Foto: Porsche Porsche panamera Foto: Porsche Porsche panamera Foto: Porsche Porsche panamera Foto: Porsche Porsche panamera Foto: Porsche Porsche panamera
Panamera tretje generacije je še pred premiero podrla rekord piste v Nürburgringu.
Oglej si celoten članek

Porsche je že pred svetovno premiero dokazal potencialno zmogljivost nove Panamere. Testni voznik Lars Kern je 20,832 kilometra dolgo Severno zanko Nürburgringa z rahlo zamaskiranim serijskim vozilom prevozil v točno 7 minutah in 29,81 sekunde. Ta čas, ki ga je overil notar, je na uradni lestvici zabeležen kot novi rekord v kategoriji višjega avtomobilskega razreda.

Isti voznik se je z dosedanjo generacijo panamero turbo podil po isti progi že leta 2016. Takrat je bil za 13 sekund počasnejši od novega dosežka. 

"Izboljšave na podvozju in pogonu nove Panamere so bile pri tem krogu na najzahtevnejši dirkalni stezi na svetu ves čas opazne," je dejal Kern. "Nova nastavitev elektromehanskega prečnega stabiliziranja se je pokazala kot zelo učinkovita na odsekih Hatzenbach, Bergwerk (Rudnik) in Kesselchen (Kotliček), saj je Panameri kljub neravnim odsekom zagotavljala neverjetno stabilnost. Na odseku Schweden-kreuz (Švedski križ) sta še večjo veljavo dobila izboljšana prečna dinamika in boljši oprijem novih Michelinovih pnevmatik. Tukaj sem v ovinkih dosegel takšno hitrost, za katero nisem verjel, da jo je s Panamero mogoče doseči."

"Panamera je že od nekdaj ekskluzivna potovalna limuzina in pravi športni avto obenem. Pri novem modelu smo ta razpon še povečali," pa je povedal vodja modelske serije Thomas Friemuth. "Poleg večje moči motorja so bile izpopolnjene tudi stabilnost v ovinkih, stabilnost karoserije in natančnost krmiljenja. Vse to prispeva k vsako¬dnevnemu udobju, pa tudi k zmogljivosti."

Po progi se je podil še nekoliko zamaskiran štirivratnik, panamero pa bodo na svetovni javnosti premierno predstavili konec avgusta. Posebej za novo Panamero razvite športne pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2, ki so bile uporabljene na rekordni vožnji, bodo po uvedbi na trg na voljo opcijsko.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.