Seksizem kriv za slabo parkiranje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ko ženske slabo parkirajo, so za to krivi moški, trdijo znanstveniki. Ženske se v prostoru bolje odzivajo, ko imajo podporo in zaupanje, razkrivajo psihologi in pravijo, da so ženske slabše voznice zaradi seksizma.
Oglej si celoten članek

Ženske za volanom so že desetletja predmet šal, ki jih na njihov račun stresajo moški. Zdaj so znanstveniki odkrili, da so prav seksistične izjave krive za njihovo nezanesljivost v vozilu. Skupne raziskave z ameriških fakultet so dokazale, da je zaupanje v sposobnosti žensk ključno za njihovo vedenje za volanom medtem, ko šale slabo vplivajo na njihovo samozavest in obvladovanje vozila med parkiranjem.

Raziskovalci so v svoje raziskave vključili 500 študentov, v nalogah, ki so jim jih zastavili, pa so namerno favorizirali moške. Ženske so razdelil v dve skupini. V prvi so jih zasipali s pohvalami, v drugi pa so jim podajali negativne informacije o njihovem delu. Rezultati so pokazali, da so dekleta iz prve skupine dosegla bistvene boljše rezultate.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.