Avto
18 ogledov

Seksizem kriv za slabo parkiranje

Voznica Shutterstock
Ko ženske slabo parkirajo, so za to krivi moški, trdijo znanstveniki. Ženske se v prostoru bolje odzivajo, ko imajo podporo in zaupanje, razkrivajo psihologi in pravijo, da so ženske slabše voznice zaradi seksizma.

Ženske za volanom so že desetletja predmet šal, ki jih na njihov račun stresajo moški. Zdaj so znanstveniki odkrili, da so prav seksistične izjave krive za njihovo nezanesljivost v vozilu. Skupne raziskave z ameriških fakultet so dokazale, da je zaupanje v sposobnosti žensk ključno za njihovo vedenje za volanom medtem, ko šale slabo vplivajo na njihovo samozavest in obvladovanje vozila med parkiranjem.

Raziskovalci so v svoje raziskave vključili 500 študentov, v nalogah, ki so jim jih zastavili, pa so namerno favorizirali moške. Ženske so razdelil v dve skupini. V prvi so jih zasipali s pohvalami, v drugi pa so jim podajali negativne informacije o njihovem delu. Rezultati so pokazali, da so dekleta iz prve skupine dosegla bistvene boljše rezultate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.