Avto
26 ogledov

Evropejci čakamo na vzvratne kamere

Vzvratna kamera Gentex
Vzvratne kamere. V ZDA od prihodnjega leta obvezne. Slovenski vozniki jih že množično nameščajo.

Varnost. “Povpraševanje po kompletih za naknadno vgradnjo za pomoč pri vzvratni vožnji strmo narašča,” nam je povedal Uroš Vohar iz podjetja Simatik.

V ZDA bodo morali proizvajalci na nova vozila kamere serijsko nameščati že od prihodnjega leta, po letu 2014 pa bo moralo imeti ta pripomoček vsako novo vozilo.

EU pa čaka na zeleno luč

“Čakamo na odločitev gospodarske komisije Združenih narodov. Ko bo pristojno telo sprejelo ustrezna pravila, bodo ta začela veljati kot obveza v vseh članicah Evropske unije,” je za Žurnal pojasnil Philippe Jean, vodja oddelka za avtomobilsko industrijo pri komisariatu Evropske komisije.

Za sto evrov varno nazaj

Komplet s parkirnimi senzorji, kamero in zaslonom stane že od sto evrov, pri dražjih pa je zaslon vgrajen kar v vzvratno ogledalo in se aktivira v vzvratni prestavi. Samo kamera stane okoli 50 evrov in jo je mogoče priključiti tudi na navigacijske naprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.