Avto
31 ogledov

Kupci bentijo nad navigacijami

BMW Navigacija BMW
Vgradna navigacija, ki naj bi bila zaradi fiksne umeščenosti in povezave z infotainment sistemom kar najbolje prilagojena vozilu, pri novih avtomobilih postaja vse bolj pogosta. Ampak očitno so proizvajalci pozabili na najpomembnejše – kupce. Ti namreč po podatkih raziskave ugledne organizacije JD Power bentijo nad zapletenostjo naprav.

Na podlagi več kot 18 tisoč anketiranih kupcev, ki so letos do oktobra kupili avtomobil z vgradno navigacijo, pri JD Powerju ugotavljajo, da je kar več kot 50 odstotkov vprašanih izpostavilo enega od osmih spodnjih problemov.

Največ jeze povzročajo sporočila naprave, da ne more najti želene ulice oziroma mesta, sledi pa težavno vnašanje imena destinacije. Uporabniki izpostavljajo še slabo zastavljeno vodenje, zmedeno zvočno vodenje, pomanjkanje imen ulic in zanimivih točk in tudi nelogične menije s težko dostopnimi vsakdanjimi funkcijami.

Raziskava je sicer na vrh po prijaznosti do uporabnika postavila dve vgradni Garminovi napravi, medtem ko so na dnu navigacijske naprave v nekaterih avtomobilih podjetij Mercedes-benza, Volva, Jaguarja in Toyote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.