Serija 8 lahko pri 50 km/h izgubi streho

Foto: BMW BMW serija 8 cabrio Foto: BMW BMW serija 8 cabrio Foto: BMW BMW serija 8 cabrio Foto: BMW BMW serija 8 cabrio Foto: BMW BMW serija 8 cabrio Foto: BMW BMW serija 8 cabrio
Nov prestiž pod soncem.
Oglej si celoten članek

BMW je že predstavil tudi kabrio različico svojega velikega GT-ja, serije 8. Napad na Mercedes-Benz in njegov S z vsemi sredstvi, bi lahko zapisali. Kabriolet se bo pridružil kupeju še pred prihodnjo pomladjo, medtem ko ga bodo javnosti pokazali na salonu v Los Angelesu. 

Ostaja enako dramatičen kot kupe, le da ima namesto trde fiksne mehko spravljivo streho, ki se pospravi in razpne v 15 sekundah, tudi pri hitrostih do kar 50 km/h. 

Neobičajna posebnost roadsterja je, da ima zadnja sedeža zložljiva, kar pomeni, da lahko prevaža tudi nekoliko daljše predmete. Tudi sicer je za zadnja dva potnika dobro poskrbljeno s prostornostjo. 

Voznikov položaj je identičen kot v kupeju, kar pomeni športnost, povezano z napredno tehnologijo. Za doplačilo pa je dodan sistem ogrevanja v vzglavnike sedežev, kar omogoča prijetno počutje med vožnjo brez strehe tudi ob nekoliko nižjih zunanjih temperaturah. 

Foto: BMW BMW serija 8 cabrio

Za začetek bo avto na voljo v različici 850i xDrive z V8 4,4-litrskim motorjem, in 390 kW (530 KM). Alternativa pa je šestvaljni 840d xDrive in njegovih 235 kW (320 KM).

Od kupeja bo kabriolet v Nemčiji dražji za okoli 8.000 evrov, tamkajšnje cene se bodo začele pri 108 tisočakih. V Sloveniji odo cene višje, saj že kupe stane najmanj 113.400 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.