Avto
2610 ogledov

Serija 8 lahko pri 50 km/h izgubi streho

BMW serija 8 cabrio
1/6
BMW
Nov prestiž pod soncem.

BMW je že predstavil tudi kabrio različico svojega velikega GT-ja, serije 8. Napad na Mercedes-Benz in njegov S z vsemi sredstvi, bi lahko zapisali. Kabriolet se bo pridružil kupeju še pred prihodnjo pomladjo, medtem ko ga bodo javnosti pokazali na salonu v Los Angelesu. 

Ostaja enako dramatičen kot kupe, le da ima namesto trde fiksne mehko spravljivo streho, ki se pospravi in razpne v 15 sekundah, tudi pri hitrostih do kar 50 km/h. 

Neobičajna posebnost roadsterja je, da ima zadnja sedeža zložljiva, kar pomeni, da lahko prevaža tudi nekoliko daljše predmete. Tudi sicer je za zadnja dva potnika dobro poskrbljeno s prostornostjo. 

Voznikov položaj je identičen kot v kupeju, kar pomeni športnost, povezano z napredno tehnologijo. Za doplačilo pa je dodan sistem ogrevanja v vzglavnike sedežev, kar omogoča prijetno počutje med vožnjo brez strehe tudi ob nekoliko nižjih zunanjih temperaturah. 

BMW serija 8 cabrio | Avtor: BMW BMW

Za začetek bo avto na voljo v različici 850i xDrive z V8 4,4-litrskim motorjem, in 390 kW (530 KM). Alternativa pa je šestvaljni 840d xDrive in njegovih 235 kW (320 KM).

Od kupeja bo kabriolet v Nemčiji dražji za okoli 8.000 evrov, tamkajšnje cene se bodo začele pri 108 tisočakih. V Sloveniji odo cene višje, saj že kupe stane najmanj 113.400 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.