Servis motorja od 80 do 140 evrov

Foto: Gregor Prebil Boštjan Urbančič, pooblaščeni serviser za Moto Guzzi, Aprilio, Quaddro, Scaraber Foto: Gregor Prebil Servis Motorja Foto: Gregor Prebil Servis Motorja Foto: Gregor Prebil Servis Motorja Foto: Gregor Prebil Servis Motorja Foto: Gregor Prebil Servis Motorja
Pred prvo vožnjo z motorjem je obvezen pregled vse vitalnih delov, vključno s pnevmatikami in tekočinami. Veliko lahko storijo lastniki motociklov sami, kar ne znajo, pa naj zaupajo strokovnjakom.
Oglej si celoten članek

"Lastniki lahko sami preverijo pritisk v pnevmatikah, stanje zavor, verige. Pomembno je, da se držijo servisnih intervalov, Vsaka tovarna ima narejen servisni načrt motorja, zato ga je treba na določeno število kilometrov ali v obdobju enega leta pregledati. Najbolje in najbolj pogosto je to pred vsako motoristično sezono. Zamenjati je treba motorno olje in pregledati vitalne dele, da je pripravljen za vožnjo, kar jih bo stalo od 80 do 140 evrov," pravi Boštjan Urbančič, pooblaščeni serviser za Moto Guzzi, Aprilio, Quaddro, Scarabero.

Redno vzdrževano in servisirano vozilo je pogoj za varno vožnjo, česar se vse bolj zavedajo tudi starši, katerih otroci vozijo mopede, skuterje in druga enosledna vozila: "Zanimivo je, da vedno več staršev skrbi, da imajo otroci tehnično delujoče in varne motorje in jih pripeljejo na servis. Včasih so se vozili z obrabljenimi pnevmatikami, danes tehničnega pregleda ne naredijo več, ob zamenjavi pnevmatik, pa pregledamo še ostale stvari,“ pravi serviser, ki opaža, da imajo tudi motoristi zavedajo prednosti pooblaščenih serviserjev: "Opažamo, da ljudje dajo veliko na tehnično brezhibnost vozila in jih vozijo na servis, predvsem novih motorjev, saj je s tem povezana tudi garancija. in strokovno delo. Serviserji na pooblaščenih servisih smo s strani matične tovarne izobraženi glede novosti na motorjih, imamo profesionalna orodja in hitro najdemo ter odpravimo napake, medtem, ko to za tiste, ki imajo svoje delavnice in delajo na črno, ni vedno tako.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.