Avto
526 ogledov

Servis motorja od 80 do 140 evrov

Boštjan Urbančič, pooblaščeni serviser za Moto Guzzi, Aprilio, Quaddro, Scaraber
1/6
Gregor Prebil
Pred prvo vožnjo z motorjem je obvezen pregled vse vitalnih delov, vključno s pnevmatikami in tekočinami. Veliko lahko storijo lastniki motociklov sami, kar ne znajo, pa naj zaupajo strokovnjakom.

"Lastniki lahko sami preverijo pritisk v pnevmatikah, stanje zavor, verige. Pomembno je, da se držijo servisnih intervalov, Vsaka tovarna ima narejen servisni načrt motorja, zato ga je treba na določeno število kilometrov ali v obdobju enega leta pregledati. Najbolje in najbolj pogosto je to pred vsako motoristično sezono. Zamenjati je treba motorno olje in pregledati vitalne dele, da je pripravljen za vožnjo, kar jih bo stalo od 80 do 140 evrov," pravi Boštjan Urbančič, pooblaščeni serviser za Moto Guzzi, Aprilio, Quaddro, Scarabero.

Redno vzdrževano in servisirano vozilo je pogoj za varno vožnjo, česar se vse bolj zavedajo tudi starši, katerih otroci vozijo mopede, skuterje in druga enosledna vozila: "Zanimivo je, da vedno več staršev skrbi, da imajo otroci tehnično delujoče in varne motorje in jih pripeljejo na servis. Včasih so se vozili z obrabljenimi pnevmatikami, danes tehničnega pregleda ne naredijo več, ob zamenjavi pnevmatik, pa pregledamo še ostale stvari,“ pravi serviser, ki opaža, da imajo tudi motoristi zavedajo prednosti pooblaščenih serviserjev: "Opažamo, da ljudje dajo veliko na tehnično brezhibnost vozila in jih vozijo na servis, predvsem novih motorjev, saj je s tem povezana tudi garancija. in strokovno delo. Serviserji na pooblaščenih servisih smo s strani matične tovarne izobraženi glede novosti na motorjih, imamo profesionalna orodja in hitro najdemo ter odpravimo napake, medtem, ko to za tiste, ki imajo svoje delavnice in delajo na črno, ni vedno tako.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.