Avto
205 ogledov

V visokih petkah nikoli na motor

Motoristi Saša Despot
Nataša Pirc Musar se je v vožnjo z motorjem zaljubila pred 15 leti.

Trenutno vozi BMW enduro GS 650 – to je tisti motor, ki ga je imela Benka Pulko za pot okoli sveta. Je malo nižji, kar je pomembno na križiščih, ko je treba imeti noge na tleh.

"Punce ne smejo nikoli kupiti prevelikega motorja, saj se potem zgodi, da imajo na križiščih eno nogo v zraku. Če loviš ravnotežje na eni nogi, potem se lahko hitro prekucneš,“ motoristkam svetuje Pirc Musarjeva, ki je svojo motoristično kariero začela na čoperju, pred dvema letoma pa si je zaželela malo hitrejši motor.

"Preskok je bil pravi. Zdaj je drugačen užitek, tam kjer lahko pritisnem po „gasu“. Vseeno pa to ni cesten motor, ki zahteva dirkaško držo,“ pravi informacijska pooblaščenka, ki in dodaja, da gre na motor le v popolni motoristični opremi: "Nisem taka, da bi na motor sedla v krilu ali v visokih petah. Dobra motoristična oprema je nujna.“

Z motorjem se odpravlja le na krajše vožnje, nikoli na dopust. "Na dopust grem skupaj z družino v avtomobilu. Preveč je kovčkov in oblek, da bi jih tovorila na motorju. Pred nekaj leti sem se na dopust odpeljala z motorjem, mož z otroki pa z avtomobilom. Danes nimam več takšne motoristične kondicije, da bi tri ure sedela na motorju. Se pa z motorjem rada zapeljem do mame ali pa na kavo na Bled,“ še pravi Pirc Musarjeva.

Komentarjev 4
  • Izudin 12:15 19.april 2013.

    Ta motor je novejši model, kot je bil od Benke, sicer pa ni to neki motor, ampak nekaj med mopedom in motorjem.@Mežan Marjan, kaj načenjaš nekaj, če potem ne poveš do konca, zdaj ko si načel, povej kaj si ...prikaži več mislil s tem; "TI PA BRAT..."??*!

  • alfredo 12:13 19.april 2013.

    Ma kaj lahko???? Samo še Draga Kosa na kotalkah dajte gor...

  • Mežan Marjan 12:04 19.april 2013.

    REVCA,ONA SE ZA VAS BORI,ČE JE KAKŠNA ČRKA NAROBE OBRNJENA.PLOSKAJTE KROKODILI IN KROKODILKE. L.P.