Sestavil je dirkalni avto in postal državni podprvak

Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv
Anže Soklič, kandidat za Mehanika leta 2018, je sam sestavil dirkalni avto in z njim dosegel izjemen uspeh.
Oglej si celoten članek

V svoji predstavitvi je 27-letni Anže Soklič zapisal, da ga poklic avtomehanika veseli že od malih nog. Nič čudnega, če pa je bil mehanik tudi njegov oče, ki je lastnik družinskega podjetja.

Foto: osebni arhiv Kandidat za Mehanika leta 2018 Anže Soklič

Njihova domača delavnica je v občini Šmartno pri Litiji, odprli pa so jo leta 2002. V njej servisirajo osebna in kombinirana vozila vseh znamk, nudijo vulkanizerske storitve, avtooptiko, precizno tehtanje vozil, avtodiagnostiko …

Foto: osebni arhiv Kandidat za Mehanika leta 2018 Anže Soklič

Začelo se je glasovanje za najboljšega Mehanika leta 2018. Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da boste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. Glasujete lahko tukaj.

Foto: osebni arhiv Kandidat za Mehanika leta 2018 Anže Soklič

Dosedanje izkušnje je pridobil v domačem podjetju, na dveh uradnih servisih in na številnih izobraževanjih, kot priznava, pa je veliko znanja dobil tudi, ko je sam sestavil dirkalni avto in z njim dosegel izjemne rezultate. Bil je državni podprvak v gorsko hitrostnih dirkah (GHD). 
 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.