Skakalnice in vonj po bencinu

Foto: Organizator
Foto: Organizator
Konec tedna bo dvorana Stožice preurejena v dirkališče za tekmovanje v motokrosu, supermotu, minimotu, kartingu in z avtomobili. Za doplačilo se lahko ob pred prijavi z dirkači popeljete tudi sami.
Oglej si celoten članek

Na največji avto-moto športno prireditev v Sloveniji , 5. MotorSport Show & Salon, bo v ospredju tekmovanje, glavno ime bo Uroš Nastran, ki je leta 2010 osvojil naslov evropskega prvaka v supermotu, razred Open. Do današnjega dne pa je že kar petkrat osvojil naslov državnega prvaka v supermotu in si s tem prislužil tudi kristalno čelado. Leta 2011 je bil motošportnik leta.

Med bolj atraktivnimi dogodki bo tekmovanje v disciplini motokros, ki bo ponudila gledalcem ogromne skoke, obljubljajo se tudi čez 15 metrov. Največja skakalnic bo v celoti dolga 19 metrov z naletom in ravnim delom. Motoristi bodo imeli 10 metrov izteka po tem, ko bodo zapeljali na 5 metrov široko in 2,2 metra visoko skakalnico. Dolžina proge za motokros in supermoto bo dolga 320 metrov, minimalna širina pa bo znašala 5 metrov. Dolžina proge za avtomobile, karting in minimoto pa bo merila 200 metrov!

V pokalnih dirkalnih fiat grande puntih bodo nastopile legende in mladinci avto športa. Svoje znanje bodo pokazale dirkaške legende kot so Aleš Pušnik, Andrej Jereb, Tomaž Kaučič, … Organizator obljublja, da se bodo lahko z njimi na sovozniških sedežih lahko zapeljali tudi obiskovalci!

V Stožicah bo še množična razstava dirkalnikov, eksotičnih super športnih avtomobilov, dirkalne opreme in motociklov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.