Avto
39 ogledov

Skakalnice in vonj po bencinu

Dirkalnik Organizator
Konec tedna bo dvorana Stožice preurejena v dirkališče za tekmovanje v motokrosu, supermotu, minimotu, kartingu in z avtomobili. Za doplačilo se lahko ob pred prijavi z dirkači popeljete tudi sami.

Na največji avto-moto športno prireditev v Sloveniji , 5. MotorSport Show & Salon, bo v ospredju tekmovanje, glavno ime bo Uroš Nastran, ki je leta 2010 osvojil naslov evropskega prvaka v supermotu, razred Open. Do današnjega dne pa je že kar petkrat osvojil naslov državnega prvaka v supermotu in si s tem prislužil tudi kristalno čelado. Leta 2011 je bil motošportnik leta.

Med bolj atraktivnimi dogodki bo tekmovanje v disciplini motokros, ki bo ponudila gledalcem ogromne skoke, obljubljajo se tudi čez 15 metrov. Največja skakalnic bo v celoti dolga 19 metrov z naletom in ravnim delom. Motoristi bodo imeli 10 metrov izteka po tem, ko bodo zapeljali na 5 metrov široko in 2,2 metra visoko skakalnico. Dolžina proge za motokros in supermoto bo dolga 320 metrov, minimalna širina pa bo znašala 5 metrov. Dolžina proge za avtomobile, karting in minimoto pa bo merila 200 metrov!

V pokalnih dirkalnih fiat grande puntih bodo nastopile legende in mladinci avto športa. Svoje znanje bodo pokazale dirkaške legende kot so Aleš Pušnik, Andrej Jereb, Tomaž Kaučič, … Organizator obljublja, da se bodo lahko z njimi na sovozniških sedežih lahko zapeljali tudi obiskovalci!

V Stožicah bo še množična razstava dirkalnikov, eksotičnih super športnih avtomobilov, dirkalne opreme in motociklov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.