Avto
58 ogledov

Festival starodobnikov v Ljubljani

Starodobniki v Ljubljani
1/25
Žurnal24 main
Več kot 300 starodobnikov je minuli konec tedna zasedlo ljubljansko Gospodarsko razstavišče, kjer je potekal četrti mednarodni festival starodobnih avtomobilov.

Rdeča nit letošnjega festivala je bila stota obletnica avtomobilske znamke Alfa Romeo. Tej znamki je bila posvečena dvorana Kocka, v kateri je stala tudi zvezda festivala, obnovljena alfa romeo 1900c sprint coupe, letnik 1953. Oblikoval jo je slavni Pininfarina, danes pa je ohranjenih le še 30 po vsem svetu.

Pozornost je bila namenjena tudi eksponatom blagovne znamke Peugeot, ki letos praznuje 200. obletnico prisotnosti na trgu. Prvič so javnosti predstavili tudi originalno ohranjeni in še nikoli restavrirani model overland, letnik 1916, ki je v lasti Boža Šefa iz društva Avto Antika.

Na festivalu so letos poseben pečat dali tudi izvirnim predstavitvam starodobnih transportnih sredstev in vojaške tehnične dediščine. Niso manjkali niti motocikli, kmetijska tehnika, kolesa, starodobna prevozna vojaška sredstva in starine. Poleg domačih razstavljavcev so bili navzoči tudi gostje iz Italije, Avstrije in Hrvaške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.