Skrivnostni nakup vlade: dva mercedesa za milijon evrov

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S600 Guard Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S600 Guard Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S600 Guard Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S600 Guard Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S600 Guard Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S600 Guard Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S600 Guard Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S600 Guard Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S600 Guard
Ministrstvo ne želi razkriti podatkov o nakupih, gre pa za dva neprebojna mercedesa in dva precej cenejša BMW-ja X5.
Oglej si celoten članek

Najdražja avta lanskega leta si je omislila naša vlada: dva mercesea S600 sta stala vsak od 600 do 700 tisoč evrov, še dva BMW-ja X5 pa okrog dvesto tisoč evrov vsak, poročajo Finance.

Država podatkov ne razkriva, saj na bi šlo za zaupno naročilo, a je iz javnih evidenc razvidno, da ju je registrirala policija ter da imata mercedesa več kot štiri tone, kar pomeni, da gre za oklepni vozili, tudi BMW-ja sta 500 kilogramov težja od serijskih modelov.

Glede na maso so na Financah ocenili, da gre pri mercedesih za različico guard, kar pomeni, da podvozje zdrži dve eksploziji granat, avto pa je varen pred strelnim orožjem in bombnim napadom, ima neprebojne rolete, kolesa, ki lahko po poškodbi prevozijo še 30 kilometrov in motor, ki ima 530 konjskih moči.

BMW-ja imata nekoliko nižjo stopnjo zaščite, varna sta pred napadom s kalašnikovo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 16:47 22. Avgust 2019.

    Nimam pojma zakaj to kupujejo, mogoče ker bomo predsedovali EU, pa kake obiske dobivali, ki jih drugače ne bi. No …

  • 16:39 22. Avgust 2019.

    se mi zdi , da bo letos neko Nato srečanje pri nas ! Lepo , da nas pridejo obiskat eni …

  • 16:03 22. Avgust 2019.

    Barabe si želijo še za 20% zvišat plače.. Ni mi jasno za kaj sploh rabijo plačo, če živijo na stroške …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.