Avto
10461 ogledov

Skrivnostni nakup vlade: dva mercedesa za milijon evrov

Mercedes-Benz S600 Guard
1/9
Mercedes-Benz AG
Ministrstvo ne želi razkriti podatkov o nakupih, gre pa za dva neprebojna mercedesa in dva precej cenejša BMW-ja X5.

Najdražja avta lanskega leta si je omislila naša vlada: dva mercesea S600 sta stala vsak od 600 do 700 tisoč evrov, še dva BMW-ja X5 pa okrog dvesto tisoč evrov vsak, poročajo Finance.

Država podatkov ne razkriva, saj na bi šlo za zaupno naročilo, a je iz javnih evidenc razvidno, da ju je registrirala policija ter da imata mercedesa več kot štiri tone, kar pomeni, da gre za oklepni vozili, tudi BMW-ja sta 500 kilogramov težja od serijskih modelov.

Glede na maso so na Financah ocenili, da gre pri mercedesih za različico guard, kar pomeni, da podvozje zdrži dve eksploziji granat, avto pa je varen pred strelnim orožjem in bombnim napadom, ima neprebojne rolete, kolesa, ki lahko po poškodbi prevozijo še 30 kilometrov in motor, ki ima 530 konjskih moči.

BMW-ja imata nekoliko nižjo stopnjo zaščite, varna sta pred napadom s kalašnikovo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • fiston 16:47 22.avgust 2019.

    Nimam pojma zakaj to kupujejo, mogoče ker bomo predsedovali EU, pa kake obiske dobivali, ki jih drugače ne bi. No lahko bi pojasnili, ne pa skrivali, pa da se potem ugiba. No saj se hvalimo, kako predsedujemo EU in smo ...prikaži več pomembni. Na koncu smo uspešni, ko oni pri nas dobro jedo in pijejo, pa še v kak kupleraj jih peljejo. V času Janševega predsedovanja je bilo na Brdu pripravljenih preko milijon obrokov, no koliko stane en obrok za take, da so zadovljni pa nimam pojma.

  • marsal 16:39 22.avgust 2019.

    se mi zdi , da bo letos neko Nato srečanje pri nas ! Lepo , da nas pridejo obiskat eni od okupatorjev !

  • Avatar Mark035
    Mark035 16:03 22.avgust 2019.

    Barabe si želijo še za 20% zvišat plače.. Ni mi jasno za kaj sploh rabijo plačo, če živijo na stroške države (prehrana, prevoz, namestitev) - vse subvencionirano, Dejmo jim še teh 20% povišice, ampak naj se odpovejo vsem dodatkom in subvencijam.