Slavni Pikes Peak s slovenskim pridihom

Foto: Akrapović
Foto: Akrapović
Slovensko podjetje Akrapovič, specializirano za izdelavo izpušnih sistemov, bo za legendarno dirko, jubilejni 90. dirkaški vzpon na Pikes Peak, združilo moči z ekipo Spider Grips/Ducati.
Oglej si celoten članek

Pikes Peak International Hill Climb je druga najstarejša avto-moto dirka v Ameriki. Prvič je bila "dirka do oblakov" organizirana davnega leta 1916, letos pa bo organizator praznoval 90. obletnico.

Ekipa Spider Grips/Ducati team lastnika Paula Livingstona se je do zdaj veselila dveh zmag, leta 2008 in 2010. Na motociklu, ki bo oplemeniten z izpušnim sistemom znamke Akrapovič, bosta sedela šestkratni zmagovalec dirke Greg Tracy in aktualni zmagovalec Carlin Dunne.

Foto: Akrapović Ducati multistrada akrapovič Projekt je bil za podjetje Akrapovič velik izziv, saj so začeli z nepopisanim listom papirja. Prvi mož razvoja za dirkalnike pri Akrapoviču Slavko Trstenjak se je skupaj z Gregorjem Zupanom in Michaelom Larkinom, pri Akrapoviču zadolženim za ameriški trg, v začetku leta 2012 srečal s predstavniki dirkalne ekipe Spider Grips/Ducati, s katerimi so se pomenili podrobnosti okoli udeležbe na slavni dirki.

Rezultat je izpušni sistem na dirkalnem motociklu ducati multistrada 1200, ki ga lahko vidite na fotografiji. Podjetje Akrapovič sicer s svojimi proizvodi med drugim sodeluje v motociklističnem prvenstvu MotoGP in World Superbike, na najtežjem vztrajnostnem reliju Dakar, v avtomobilističnem svetu pa njihove izpušne sisteme najdemo tudi na dirkalnikih za tekmovanje 24 ur Le Mansa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.