Avto
71 ogledov

Slavni Pikes Peak s slovenskim pridihom

Ducati multistrada akrapovič Akrapović
Slovensko podjetje Akrapovič, specializirano za izdelavo izpušnih sistemov, bo za legendarno dirko, jubilejni 90. dirkaški vzpon na Pikes Peak, združilo moči z ekipo Spider Grips/Ducati.

Pikes Peak International Hill Climb je druga najstarejša avto-moto dirka v Ameriki. Prvič je bila "dirka do oblakov" organizirana davnega leta 1916, letos pa bo organizator praznoval 90. obletnico.

Ekipa Spider Grips/Ducati team lastnika Paula Livingstona se je do zdaj veselila dveh zmag, leta 2008 in 2010. Na motociklu, ki bo oplemeniten z izpušnim sistemom znamke Akrapovič, bosta sedela šestkratni zmagovalec dirke Greg Tracy in aktualni zmagovalec Carlin Dunne.

Ducati multistrada akrapovič | Avtor: Akrapović Akrapović
Projekt je bil za podjetje Akrapovič velik izziv, saj so začeli z nepopisanim listom papirja. Prvi mož razvoja za dirkalnike pri Akrapoviču Slavko Trstenjak se je skupaj z Gregorjem Zupanom in Michaelom Larkinom, pri Akrapoviču zadolženim za ameriški trg, v začetku leta 2012 srečal s predstavniki dirkalne ekipe Spider Grips/Ducati, s katerimi so se pomenili podrobnosti okoli udeležbe na slavni dirki.

Rezultat je izpušni sistem na dirkalnem motociklu ducati multistrada 1200, ki ga lahko vidite na fotografiji. Podjetje Akrapovič sicer s svojimi proizvodi med drugim sodeluje v motociklističnem prvenstvu MotoGP in World Superbike, na najtežjem vztrajnostnem reliju Dakar, v avtomobilističnem svetu pa njihove izpušne sisteme najdemo tudi na dirkalnikih za tekmovanje 24 ur Le Mansa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.