Slogan za BMW, ki je razdvojil Nemčijo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Morda so malce podcenili trenutno stanje duha v družbi. Ali pa tudi ne.
Oglej si celoten članek

"Gebaut, um den Atem zu rauben," se v nemščini glasi slogan za novi BMW serije 8, s katerim je proizvajalec nastopil v nekaterih velikih tiskanih medijih. V prenesenem prevodu bi se slogan, izpisan na temnem "zadimljenem" ozadju, lahko glasil "Narejen, da ti vzame sapo." Na vsak način, avto se zdi nova mojstrovina iz delavnic BMW.

A v Nemčiji je marsikdo promocijski slogan prebral dobesedno, kot je zapisan: "Izdelan, da te oropa zraka". Glede na to, da po številnih tamkajšnjih mestih potekajo ostre debate glede prepovedi vožnje s starejšimi dizelskimi motorji, ki glede na različne študije zelo vplivajo na kakovost zraka in posledično zdravje, se je hitro pojavila debata na socialnih omrežjih - ali bo ta novi avto zrak ljudem jemal dobesedno?

Foto: BMW BMW serija 8

Številni komentatorji trdijo, da je BMW z oglaševalsko kampanjo podcenil trenutno stanje v družbi, ki ga je sprožila afera Dieselgate pred tremi leti. Na vsak način pa so pri proizvajalcu dosegli svoj namen - reklama je zelo opazna, sklene Automobilwoche.

Sredi Benetk naredili nekaj, česar ni še nihče drug

Da bi bilo lansiranje enega najbolj prestižnih modelov zadnjih let za marketinški oddelek pri BMW še bolj nepozabno, pa je dodatno poskrbela narava. BMW je prišel na idejo, ki si jo ni drznil poprej izvesti še noben drug proizvajalec - voziti se z novo osmico po starem jedru Benetk. Vključno vzdolž Velikega kanala in pod mostom Rialto. Tam, kjer običajno vidimo le vodo. V ta namen so izdelali posebno stezo na pontonskih nosilcih in posneli zgodbo o malem Benečanu z velikimi, na videz neizpolnjivimi sanjami.

Odlična TV reklama, le ob malce nerodnem času so jo lansirali - konec oktobra. Le nekaj dni kasneje se je namreč svetovno znano "plavajoče" italijansko mesto znašlo v ospredju debat zaradi povsem drugega razloga, potem ko so ga prizadele ene najhujših poplav v tisočletni zgodovini Benetk.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:12 6. November 2018.

    glede zraka vsak tuli v svoj rog. moje mnenje je pa veliko širše, da so stari dizli najbolj učinkovit sistem …

  • 11:00 6. November 2018.

    Kakorkoli, zelo lep avto. Čeprav si več kot 99% ljudi takega avta nikoli ne bo moglo privoščiti (seveda tudi jaz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.