Avto
5122 ogledov

Slogan za BMW, ki je razdvojil Nemčijo

BMW Reševalni pas/Twitter
Morda so malce podcenili trenutno stanje duha v družbi. Ali pa tudi ne.

"Gebaut, um den Atem zu rauben," se v nemščini glasi slogan za novi BMW serije 8, s katerim je proizvajalec nastopil v nekaterih velikih tiskanih medijih. V prenesenem prevodu bi se slogan, izpisan na temnem "zadimljenem" ozadju, lahko glasil "Narejen, da ti vzame sapo." Na vsak način, avto se zdi nova mojstrovina iz delavnic BMW.

A v Nemčiji je marsikdo promocijski slogan prebral dobesedno, kot je zapisan: "Izdelan, da te oropa zraka". Glede na to, da po številnih tamkajšnjih mestih potekajo ostre debate glede prepovedi vožnje s starejšimi dizelskimi motorji, ki glede na različne študije zelo vplivajo na kakovost zraka in posledično zdravje, se je hitro pojavila debata na socialnih omrežjih - ali bo ta novi avto zrak ljudem jemal dobesedno?

BMW serija 8 | Avtor: BMW BMW

Številni komentatorji trdijo, da je BMW z oglaševalsko kampanjo podcenil trenutno stanje v družbi, ki ga je sprožila afera Dieselgate pred tremi leti. Na vsak način pa so pri proizvajalcu dosegli svoj namen - reklama je zelo opazna, sklene Automobilwoche.

Sredi Benetk naredili nekaj, česar ni še nihče drug

Da bi bilo lansiranje enega najbolj prestižnih modelov zadnjih let za marketinški oddelek pri BMW še bolj nepozabno, pa je dodatno poskrbela narava. BMW je prišel na idejo, ki si jo ni drznil poprej izvesti še noben drug proizvajalec - voziti se z novo osmico po starem jedru Benetk. Vključno vzdolž Velikega kanala in pod mostom Rialto. Tam, kjer običajno vidimo le vodo. V ta namen so izdelali posebno stezo na pontonskih nosilcih in posneli zgodbo o malem Benečanu z velikimi, na videz neizpolnjivimi sanjami.

Odlična TV reklama, le ob malce nerodnem času so jo lansirali - konec oktobra. Le nekaj dni kasneje se je namreč svetovno znano "plavajoče" italijansko mesto znašlo v ospredju debat zaradi povsem drugega razloga, potem ko so ga prizadele ene najhujših poplav v tisočletni zgodovini Benetk.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kokodajsarica 13:12 06.november 2018.

    glede zraka vsak tuli v svoj rog. moje mnenje je pa veliko širše, da so stari dizli najbolj učinkovit sistem kar trenutno obstaja. nov avto pri proizvodnji porabi zraka za 20 let energije tega tvojega kao škodljivega dizla, razlika v ...prikaži več porabi je pa stari dizel 5l/100km, tole pa 15l/100km. ne glej samo izdelek. ko se bomo naučili vse skupaj gledat bo lahko šele postalo boljše. zrak se gleda v celoti na celem svetu ne samo pred svojim nosom ali v bližnji okolici. kaj sploh govorim, beee beee

  • tomi67 11:00 06.november 2018.

    Kakorkoli, zelo lep avto. Čeprav si več kot 99% ljudi takega avta nikoli ne bo moglo privoščiti (seveda tudi jaz ne), bi bilo škoda, če bi nehali izdelovati prestižne modele. Glede zraka pa, dosti več nam ga poberejo tisti milijoni ...prikaži več postaranih dizlov, ki jih lahko kupiš že za jurja ali manj in za katere sploh ne veš, kako hudiča pridejo skozi na tehničnem pregledu.