Slovenci izgubljajo najcenejši električni avto!

Foto: Škoda
Foto: Škoda
V Sloveniji so ga pred kratkim začeli prodajati kot najcenejši električni avto. Zdaj je že izginil s cenikov.
Oglej si celoten članek

Škoda ukinja model citigo. To je po poročanju Autocarja potrdil šef Škodine prodaje Alain Favey: "Citigo je preteklost, kar se Evrope tiče, smo razporani. Nadomestnega modela ne bo, saj nimamo več v načrtih, da bi izdelovali avte takšne velikosti".

S 3,59 metra je šlo za najmanjši Škodin model. Bil je bližnji sorodnik z Volkswagnovim upom in Seatovim miiom. 

Enyaq iV Razkrit dolgo pričakovani Škodin električar

Škodinega citigoja na uradnih slovenskih cenikih zastopnikov ni več mogoče najti, kar je malo presenečenje, saj je šele letos prišla k nam električna različica z imenom e iV. Z dosegom 265 killometrov in ceno s subvencijo malce nad 14 tisoč evrov je veljala za najcenejši pravi električni avto, ki si ga lahko privoščite pri nas. 

Od trojčka citigo, mii in up je tako ostal na voljo v Sloveniji le še slednji. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:12 4. September 2020.

    Škoda

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.