Slovenci nori na nemške avtomobile

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Zadnja raziskava, v kateri smo vas spraševali avtomobili iz katerih držav so vam najbolj pri srcu, je razkrila, da Slovenci in Slovenke prisegajo na nemška vozila. Najmanj priljubljeni so „američani.“
Oglej si celoten članek

Več kot 1000 vas je sodelovalo v zadnji anketi  v kateri smo ugotavljali priljubljenost avtomobilov, iz posameznih držav. Več kot polovica, natančno 52 odstotkov, vas je zaljubljenih v nemška vozila. Sledijo francoske znamke z 17 odstotki in japonske s 14 odstotki. Manj kot 10 odstotkov je pripadlo italijanskim znamkam (7 odstotkov), korejskim (5 odstotkov), švedskima (3 odstotkih), na zadnjem mesto, z zgolj dvema odstotkoma glasov pa ste uvrstili  ameriške znamke.



Maja so sicer v Sloveniji prodali 425 Renaultovih cliov, sledili so Volkswagen polo (218 vozil), Renault megane (206 vozil), Volkswagen golf (203 vozila) in Opel astra (160 vozil). Prodaja modelov polo se je v primerjavi z lanskim majem nekoliko povečala, prodaja preostalih štirih navedenih modelov pa se je zmanjšala. Med blagovnimi znamkami se je pri osebnih vozilih maja na prvo mesto uvrstil Renault, ki je z 868 prodanimi vozili zavzel 15,74-odstotni tržni delež. Sledili so Volkswagen (824 prodanih vozil oz. 14,95-odstotni tržni delež), Opel (521 prodanih vozil oz. 9,45-odstotni tržni delež), Peugeot (432 prodanih vozil oz. 7,84-odstotni tržni delež) in Citroen (390 prodanih vozil oz. 7,07-odstotni tržni delež).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.