Avto
23 ogledov

Slovenci nori na nemške avtomobile

Volkswagen golf Volkswagen
Zadnja raziskava, v kateri smo vas spraševali avtomobili iz katerih držav so vam najbolj pri srcu, je razkrila, da Slovenci in Slovenke prisegajo na nemška vozila. Najmanj priljubljeni so „američani.“

Več kot 1000 vas je sodelovalo v zadnji anketi  v kateri smo ugotavljali priljubljenost avtomobilov, iz posameznih držav. Več kot polovica, natančno 52 odstotkov, vas je zaljubljenih v nemška vozila. Sledijo francoske znamke z 17 odstotki in japonske s 14 odstotki. Manj kot 10 odstotkov je pripadlo italijanskim znamkam (7 odstotkov), korejskim (5 odstotkov), švedskima (3 odstotkih), na zadnjem mesto, z zgolj dvema odstotkoma glasov pa ste uvrstili  ameriške znamke.



Maja so sicer v Sloveniji prodali 425 Renaultovih cliov, sledili so Volkswagen polo (218 vozil), Renault megane (206 vozil), Volkswagen golf (203 vozila) in Opel astra (160 vozil). Prodaja modelov polo se je v primerjavi z lanskim majem nekoliko povečala, prodaja preostalih štirih navedenih modelov pa se je zmanjšala. Med blagovnimi znamkami se je pri osebnih vozilih maja na prvo mesto uvrstil Renault, ki je z 868 prodanimi vozili zavzel 15,74-odstotni tržni delež. Sledili so Volkswagen (824 prodanih vozil oz. 14,95-odstotni tržni delež), Opel (521 prodanih vozil oz. 9,45-odstotni tržni delež), Peugeot (432 prodanih vozil oz. 7,84-odstotni tržni delež) in Citroen (390 prodanih vozil oz. 7,07-odstotni tržni delež).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.