Slovenski porsche ni ušel hrvaškim policistom

Foto: Hrvaška policija
Foto: Hrvaška policija
Hrvati pri 250 km/h lovili porscheja s slovenskimi tablicami.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so v zadnjem času močno poostrili kontrolo nad prekoračitvami hitrosti na njihovih avtocestah. Zaslugo za to imajo nova tehnična sredstva, saj v zadnjem času država vlaga ogromno denarja v nove policijske prestreznike in sodobne merilnike hitrosti. 

To je na svoji koži oziroma v denarnici občutil tudi voznik porscheja slovenskih registrskih oznak, ki je "prašil" po avtocesti med mejnim prehodom Obrežje in Lipovcem. 

Za volanom je sedel 35-letnik, sicer italijanski državljan. Policisti so ga kaznovali, a ima srečo, da v veljavi še ni stopil predlog novega zakona o prometnih kaznih. Tako jo je voznik odnesel s 3.000 kunami (okoli 400 evrov) denarne kazni in enomesečno prepovedjo vožnje avta na njihovih cestah.

Po predlogu nove zakonodaje, ki je še v sprejemanju, je za vožnjo nad 50 km/h nad omejitvijo na avtocesti po poročanju hrvaških medijev predvidena kazen 15 tisoč kun (2.000 evrov) in do 60 dni v zaporu!

Zakon bo stopil v veljavo v nekaj mesecih.

Avto Volvo bo vsem svojim vozilom omejil hitrost

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.