Avto
8892 ogledov

Slovenski porsche ni ušel hrvaškim policistom

Provida Hrvaška policija
Hrvati pri 250 km/h lovili porscheja s slovenskimi tablicami.

Na Hrvaškem so v zadnjem času močno poostrili kontrolo nad prekoračitvami hitrosti na njihovih avtocestah. Zaslugo za to imajo nova tehnična sredstva, saj v zadnjem času država vlaga ogromno denarja v nove policijske prestreznike in sodobne merilnike hitrosti. 

To je na svoji koži oziroma v denarnici občutil tudi voznik porscheja slovenskih registrskih oznak, ki je "prašil" po avtocesti med mejnim prehodom Obrežje in Lipovcem. 

Za volanom je sedel 35-letnik, sicer italijanski državljan. Policisti so ga kaznovali, a ima srečo, da v veljavi še ni stopil predlog novega zakona o prometnih kaznih. Tako jo je voznik odnesel s 3.000 kunami (okoli 400 evrov) denarne kazni in enomesečno prepovedjo vožnje avta na njihovih cestah.

Po predlogu nove zakonodaje, ki je še v sprejemanju, je za vožnjo nad 50 km/h nad omejitvijo na avtocesti po poročanju hrvaških medijev predvidena kazen 15 tisoč kun (2.000 evrov) in do 60 dni v zaporu!

Zakon bo stopil v veljavo v nekaj mesecih.

Volvo V 60 Avto Volvo bo vsem svojim vozilom omejil hitrost

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.