Slovenija
2850 ogledov

Policisti merijo hitrost na avtocesti: Najhitrejši 203 km/h

Radar Saša Despot
Eden pijan 181 kilometrov na uro, drugi z ukradenim vozilom v nesrečo.

Gorenjski prometni policisti so zadnja dva dneva na avtocesti nadaljevali že večkrat izpostavljene meritve hitrosti. "V torek so hitrost merili med Brnikom in nekdanjo cestninsko postajo ter ugotovili 29 prekoračitev hitrosti nad 150 kilometrov na uro," pojasnjuje Bojan Kos iz PU Kranj. "Včeraj pa so hitrost merili med Podtaborom in Radovljico in izmerili 50 prehitrih voznikov. Najvišja hitrost na omejitvi 130 km/h je bila včeraj 203 kilometrov."

Policisti Pozor! Slovenija Tako bo policija ukrepala po katastrofalnem januarju
Prometni policisti so imeli včeraj zvečer opravka tudi z voznikom, ki je na avtocesti prehitro vozil v kombinaciji  z alkoholom. "Z merilnikom so mu izmerili hitrost 181 kilometrov na uro, preizkus alkoholiziranosti pa je pri njem pokazal rezultat 0,52 mg/l alkohola.

"Pod vplivom alkohola in s hujšimi prekrški sta bila v zadnjih dveh dneh v prometu še dva druga voznika," pravi Kos. "Eden je včeraj osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z 0,55 mg/l alkohola, drugi pa je že dan prej brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil moped z 0,68 mg/l alkohola."

V nesrečo z ukradenim vozilom

Mopedist, ki  je osumljen tudi tatvine tega vozila, je v takem stanju povzročil še prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. "Udeležen je bil sam," navajajo pri PU Kranj. "Moped so kranjski policisti zasegli in ga vrnili lastniku."

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Varna vožnja Slovenija Popolna treznost 0,0 mg/l za vse voznike? Jutranja prometna konica v Kranju Slovenija Koda 69: Bomo kmalu pihali pred vsako vožnjo?

"Udeleženci v prometu, velja za voznike kot tudi za pešce, se velikokrat obnašajo, kot da so na cesti sami," opozarja Kos. "Na cesti nikoli nisi sam, zato je dolžnost vsakega od nas, da smo zbrani, trezni in pozorni na dogajanje na in ob cesti, da lahko predvidimo dogajanje in ravnanja drugih, njihove morebitne napake, ter se nanje pravočasno odzovemo. Recept za to je defenzivna vožnja in dosledno upoštevanje prometih pravil."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.