Slovenski produkt po novem konkurira Tesli!

Foto: MOON
Foto: MOON
Na trgu je na voljo nov shranjevalnik električne energije e-hranilnik MOON. Kupcem je na voljo v eno- (moči 5 kW) ali trifazni (moči 9 kW) izvedbi v kapacitetah od 10 do 30 kWh.
Oglej si celoten članek

E-hranilnik MOON je tako kot Teslina baterija powerwall, ki je na voljo pri enem od naših trgovcev, namenjena shranjevanju električne energije, proizvedene iz samooskrbnih sončnih elektrarn, ki jih imajo gospodinjstva, in za podjetja, ki želijo znižati svoje konične moči in s tem zmanjšati mesečno plačilo prispevka zanjo.

Powerwall Tolikšna mora biti poraba elektrike, da se vam Teslina baterija splača

Namenjena pa je tudi gospodinjstvom, ki nimajo možnosti postavitve sončne elektrarne. Za zdaj kot hranilnik energije samooskrbnih elektrarn služi javno elektroenergetsko omrežje. V prihodnje, pa naj baterije postale obvezni sestavni del sistema, podobno kot že velja v Nemčiji, kjer ni samooskrbne elektrarne brez baterije.

Odgovor Kako dolgo zdrži avtomobilski akumulator?

Ko se bo spremenilo neto merjenje na letni ravni, kot ga imamo zdaj, bodo baterije tudi za gospodinjstva postale veliko bolj zanimive, je pred časom za zurnal24.si povedal Roman Bernard, direktor podjetja NGEN, v katerem so za Teslino baterijo razvili integracijsko platformo, prek katere lahko kupec sodeluje na energetskem izravnalnem trgu.

Foto: Tesla baterija Tesla

Avto Trik za zagon motorja ob praznem akumulatorju

Hranilnik za shranjevanje električne energije powerwall ima sicer zmogljivost 13,5 kilovatne ure, moč pa pet kilovatov.

Avto Manj znana dejstva o baterijah električnih avtomobilov

Na trgu slovenski produkt

Na trgu pa je zdaj tudi popolnoma slovenski izdelek. Ideja po čisto slovenskem hranilniku za shranjevanje električne energije sega v leto 2019, ko sta se podjetji Porsche Slovenija in TAB iz Mežice začeli pogovarjati, da bi skupaj zasnovali produkt, ki bi bil slovenski, unikaten in cenovno konkurenčen, predvsem pa tudi varen za namestitev znotraj objektov. 

Od meseca septembra se tako pri Porsche Slovenija pod okriljem znamke MOON lahko pohvalijo z lastnim proizvodom, ki ga imenujemo e-hranilnik MOON in je kupcem na voljo v eno- (moči 5 kW) ali trifazni (moči 9 kW) izvedbi v kapacitetah od 10 do 30 kWh. Po naročilu strank so mogoče tudi individualne aplikacije večjih izhodnih moči in kapacitet.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:57 16. Oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.