Avto > Na Štrom
3234 ogledov

Slovenski produkt po novem konkurira Tesli!

E-hranilnik MOON MOON
Na trgu je na voljo nov shranjevalnik električne energije e-hranilnik MOON. Kupcem je na voljo v eno- (moči 5 kW) ali trifazni (moči 9 kW) izvedbi v kapacitetah od 10 do 30 kWh.

E-hranilnik MOON je tako kot Teslina baterija powerwall, ki je na voljo pri enem od naših trgovcev, namenjena shranjevanju električne energije, proizvedene iz samooskrbnih sončnih elektrarn, ki jih imajo gospodinjstva, in za podjetja, ki želijo znižati svoje konične moči in s tem zmanjšati mesečno plačilo prispevka zanjo.

baterija Tesla Powerwall Pod streho Tolikšna mora biti poraba elektrike, da se vam Teslina baterija splača

Namenjena pa je tudi gospodinjstvom, ki nimajo možnosti postavitve sončne elektrarne. Za zdaj kot hranilnik energije samooskrbnih elektrarn služi javno elektroenergetsko omrežje. V prihodnje, pa naj baterije postale obvezni sestavni del sistema, podobno kot že velja v Nemčiji, kjer ni samooskrbne elektrarne brez baterije.

akumulator Odgovor Avto Kako dolgo zdrži avtomobilski akumulator?

Ko se bo spremenilo neto merjenje na letni ravni, kot ga imamo zdaj, bodo baterije tudi za gospodinjstva postale veliko bolj zanimive, je pred časom za zurnal24.si povedal Roman Bernard, direktor podjetja NGEN, v katerem so za Teslino baterijo razvili integracijsko platformo, prek katere lahko kupec sodeluje na energetskem izravnalnem trgu.

baterija Tesla | Avtor: Tesla Tesla

Avto v mrazu Avto Trik za zagon motorja ob praznem akumulatorju

Hranilnik za shranjevanje električne energije powerwall ima sicer zmogljivost 13,5 kilovatne ure, moč pa pet kilovatov.

Renault Twingo Electric Avto Manj znana dejstva o baterijah električnih avtomobilov

Na trgu slovenski produkt

Na trgu pa je zdaj tudi popolnoma slovenski izdelek. Ideja po čisto slovenskem hranilniku za shranjevanje električne energije sega v leto 2019, ko sta se podjetji Porsche Slovenija in TAB iz Mežice začeli pogovarjati, da bi skupaj zasnovali produkt, ki bi bil slovenski, unikaten in cenovno konkurenčen, predvsem pa tudi varen za namestitev znotraj objektov. 

Od meseca septembra se tako pri Porsche Slovenija pod okriljem znamke MOON lahko pohvalijo z lastnim proizvodom, ki ga imenujemo e-hranilnik MOON in je kupcem na voljo v eno- (moči 5 kW) ali trifazni (moči 9 kW) izvedbi v kapacitetah od 10 do 30 kWh. Po naročilu strank so mogoče tudi individualne aplikacije večjih izhodnih moči in kapacitet.
 

Komentarjev 1
  • Adam_Jefferson 15:57 16.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦