Sovražnik ZDA na zadnjo pot v Lincolnu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pokojnega severnokorejskega voditelja Kim Džong Ila so na zadnjo pot popeljali v razkošni neprebojni črni limuzini lincoln continental iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Čeprav je pokojnik sovražil ZDA, pa dinastija Kim prisega na njihove avtomobile.
Oglej si celoten članek

"Lincoln continental je v stari Aziji veljal za trdno, robustno in zmogljivo vozilo," je dejal obrambni analitik Kongdan Oh, čigar starši so bili rojeni v Severni Koreji, in dodal, da prebivalci te države še vedno živijo v časovni kapsuli iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Za pogreb kultnega voditelja so izbrali limuzine znamke lincoln, stare štiri desetletja. Vse v odličnem stanju so bile okrašene z velikanskimi slikami umrlega voditelja, v eni od njih pa naj bil do groba prepeljan že pokojnikov oče Kim Il Sung, ki je umrl leta 1994. Oh še dodaja: "Verjetno niso dvakrat pomislili, preden so se odločili za lincolna. S tem niso želeli pokazati naklonjenosti do ZDA. Lincoln je že pod vodstvom kitajskega komunističnega voditelja Mao Cetunga zaradi trde konstrukcije veljal za priljubljeno vozilo."

Gregg D. Merksamer, ki je v preteklosti raziskoval pogrebna vozila, je dejal, da vozilo ni primerno za prevoz krste, zato so krsto s truplom položili na belo cvetje, potrdil pa je tudi, da gre za oklepno vozilo. V povorki pogrebnih vozil je bilo tudi na desetine luksuznih mercedes-benzov, ki jih je Kim Džong Il oboževal, številno zastopani pa so bili tudi volkswagen passati iz devetdesetih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.