Spodnja Idrija vpeta v razvoj novega porscheja

Foto: Porsche
Foto: Porsche
Hidria sodelovanje s Porschejem po modelu spyder nadaljuje pri paradnem vozilu nemškega proizvajalca športnih vozil.
Oglej si celoten članek

Porsche je korporaciji Hidria zaupal izdelavo komponent pri novem "roadsterju" boxster.

S tem si je podjetje iz Spodnje Idrije dodatno utrdilo prepoznavnost na specializiranih segmentih avtomobilske industrije. S svojimi inovativnimi rešitvami bo sistemskemu dobavitelju pomagala pri optimizaciji delovanja pogonskega agregata.

Proizvodnja v Idriji

Hidriine komponente iz aluminijevih legur, vgrajene v primarno vodno črpalko, bodo nove modele boxsterja poganjale od leta 2015. Razvoj prototipov in serijskih komponent je v celoti delo Hidriinih inženirjev s spodnjeidrijske lokacije, kjer bo od prihodnjega leta potekala tudi redna proizvodnja.

Hidria bo s svojo rešitvijo poskrbela za nove pristope optimiranja hlajenja pogonskega agregata, s čimer bodo zmanjšani tudi poraba goriva na eni in izpusti toplogrednih plinov omenjenih Porschejevih športnikov na drugi strani.

In kakšne bodo tehnične lastnosti novega boxsterja? Prefinjenemu športniku so Porschejevi inženirji pod pokrov motorja skrili 370 konjskih moči, obenem pa se bavarski "roadster" lahko pohvali z največjim navorom 440 njutonmetrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.