Avto
24 ogledov

Spodnja Idrija vpeta v razvoj novega porscheja

Porsche boxter Porsche
Hidria sodelovanje s Porschejem po modelu spyder nadaljuje pri paradnem vozilu nemškega proizvajalca športnih vozil.

Porsche je korporaciji Hidria zaupal izdelavo komponent pri novem "roadsterju" boxster.

S tem si je podjetje iz Spodnje Idrije dodatno utrdilo prepoznavnost na specializiranih segmentih avtomobilske industrije. S svojimi inovativnimi rešitvami bo sistemskemu dobavitelju pomagala pri optimizaciji delovanja pogonskega agregata.

Proizvodnja v Idriji

Hidriine komponente iz aluminijevih legur, vgrajene v primarno vodno črpalko, bodo nove modele boxsterja poganjale od leta 2015. Razvoj prototipov in serijskih komponent je v celoti delo Hidriinih inženirjev s spodnjeidrijske lokacije, kjer bo od prihodnjega leta potekala tudi redna proizvodnja.

Hidria bo s svojo rešitvijo poskrbela za nove pristope optimiranja hlajenja pogonskega agregata, s čimer bodo zmanjšani tudi poraba goriva na eni in izpusti toplogrednih plinov omenjenih Porschejevih športnikov na drugi strani.

In kakšne bodo tehnične lastnosti novega boxsterja? Prefinjenemu športniku so Porschejevi inženirji pod pokrov motorja skrili 370 konjskih moči, obenem pa se bavarski "roadster" lahko pohvali z največjim navorom 440 njutonmetrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.