Avto
15 ogledov

Hibridnega pajka bodo poganjale slovenske rešitve

Porsche spyder 918 hybrid Porsche
Hidria je v letošnjem letu nadgradila svojo verzijo lameliranega jedra elektro motorja za hibridna vozila, ki se že serijsko vgrajuje v elektromotor drugih hibridnih vozil (Peugeot, Smart, Fiat), s posebno serijo, izdelano posebej za enega izmed dveh elektromotorjev v ekskluzivni ediciji Porsche Spyder 918 hibrid.

Model je bil predstavljen tudi na letošnjem sejmu IAA v Frankfurtu, na trgu pa ga bo mogoče kupiti že prihodnje leto. Vozilo bo izdelano v omejeni seriji, zato bo na ceste zapeljalo le 918 tovrstnih Porschejev.

Zmogljiv stroj

Na dosežek so v Hidrii izjemno ponosni, saj je Porsche Spyder 918 nova v vrsti prestižnih referenc, ki potrjujejo kakovost podjetja in utrjujejo vodilni položaj med proizvajalci rešitev za hibridna in električna vozila. Za ljubitelje športnih avtomobilov je pomembna »osebna izkaznica« vozila. Gre za t.i. plug-in hibrid, ki ga poganja 4,6-litrski V8 motor, ta pa v svojem ohišju skriva zavidljivih 608 konjskih moči (445 kW). Dodana elektromotorja bosta le še »prilila olja na ogenj« in dodala še dodatnih 279 konjskih moči.

Poleg možnosti polnjenja litij-ionske baterije s priključitvijo na električno napajanje, se baterija polni tudi z energijo ob zaviranju in prav tako s presežkom energije, kadar je vozilo v prostem teku. Sam elektropogon sicer omogoča doseg do 32 km, avtomobil pa požene do hitrosti 150 km/h. Za še boljšo uporabniško izkušnjo bodo pri Porscheju izdelali tri hibridne kombinacije – Hybrid, Sport in Race.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.