Avto
52 ogledov

Jaguarja bo krmilil slovenski volanski sistem

Jaguar EPA
Družba Hidria bo proizvajala krmilni sistem za dva nova Jaguarjeva modela, ki bosta nasledila modela X-Type in X760. Prve dobave bodo izvedli konec leta 2014 oz. v začetku leta 2015, skupna vrednost projekta pa bo presegala 14 milijonov evrov.

Hidria bo krmilni sistem izdelovala za naslednika modela X-Type, ki je trenutno znan še pod razvojnim imenom X760, ter naslednika modela XF, trenutno znanega pod razvojnim imenom X260.

Po razvoju ključnih delov volanskega sistema za ta dva nova modela bodo prve dobave Jaguarju izvedli konec leta 2014 oz. v začetku leta 2015, ko bodo nova vozila tudi že zapeljala na ceste. Model X760 bo na cestah predvidoma v letu 2015, X260 pa v letu 2017.

Dobave Hidriinih rešitev bodo sicer segale preko leta 2020, pri čemer bo skupna vrednost projekta narasla na okoli 14 milijonov evrov.

"V Hidrii smo ponosni na to, da naše kompetence prepoznavajo in priznavajo številni eminentni proizvajalci avtomobilov, ki se jim sedaj pridružuje tudi Jaguar," so zapisali v sporočilu.

Hidria se tako z dobavami ključnih delov volanskih sistemov za Audi A6 in Q5, BMW serije 5 in 6, Mercedesove limuzine E razreda od 2014 naprej ter Porscheja 911 že uvršča v sam vrh proizvajalcev rešitev na volanskih sistemih, zlasti v premijskem razredu vozil.

Podrobnosti o novih Jaguarjevih vozilih zaenkrat še niso znane. Pri Jaguarju so doslej razkrili le, da bodo različico X760 izdelovali tako z zadnjim dvokolesnim kot tudi s štirikolesnim pogonom. Avtomobil sicer gradijo na tako imenovani PLA platformi, na kateri bi v prihodnje utegnila nastati tudi "crossover" različica vozila.

V Hidrii dodajajo, da so njihovi volanski sistemi del sistemov in rešitev, ki pripomorejo k varčnosti vozil, saj prispevajo k izboljšanim voznim lastnostim vozila, obenem pa zmanjšujejo tudi porabo goriva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.