Športni toyota yaris naj bi upepelila fiesto ST in clia RS

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Toyota je pokazala prve fotografije najmočnejšega serijskega yarisa doslej, ki bo konkuriral fiesti ST ali cliu RS. Oziroma jih presegel, saj bo imel močnejši motor.
Oglej si celoten članek

Gre za prvega športnega yarisa po več kot desetih letih, s katerim želi znamka dokazati, da zmore v avte vnesti tudi čustva, ne le hladne tehnike. Sporočilo poleg fotografij je skopo, Japonci so v tem trenutku sporočili le, da bo najmočnejši yaris (poimenovanje še neznano) predstavljen marca na avtosalonu v Ženevi skupaj z medgeneracijsko prenovo yarisa. 

Mišičnjak bo veliko pobral iz reli modela yaris WRC. Imel bo troje vrat in agresivne odbijače, spodoben bo tudi zadek s spojlerjem in izpuhom, vse skupaj bo zaokrožila večbarvna zunanjščina.

O pogonu so za zdaj sporočili le, a bo proizvedel "več kot 210 konjskih moči", kar v pravopisnem jeziku ustreza 155 kilovatom. To je največ med serijskimi malimi raketami RS, GTI, ST ...

Foto: Toyota Toyota yaris Toyota je pred mesecem sporočila, da bo reorganizirala svoje delo in športno vejo tesneje vpela v divizijo Gazoo, ki skrbi za pripravo dirkalnika WRC. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.