Spregledala je tank

Foto: EPA
Foto: EPA
Iz nemškega mesta Lippe poročajo o nenavadni nesreči. Voznica začetnica je spregledala tank, ta pa se je zapeljal čez njen avto.
Oglej si celoten članek

Kako ne videti 62-tonskega tanka challanger 2, sicer verjetno ni lahko razložiti, a 18-letnici je to uspelo. Pri zavijanju na prednostno cesto je spregledala kolono, ki so jo sestavljali britanski tanki, in je zapeljala pred enega izmed njih. Kolos, ki ga je upravljal 24-letni Britanec, pa se ni mogel pravočasno ustaviti, ter je zapeljal čez majceno toyoto yaris. 

Voznica je imela velikansko srečo, saj je iz avtomobila izstopila nepoškodovana. Glede na poročanje nemških medijev gre sklepati, da je ravnokar prejela vozniško dovoljenje, v avtu pa je bila sama.

Zmečkano pločevino pa bodo lahko odpeljali le še na odpad, škode je za okoli 11.000 evrov. Tank ni bil poškodovan.

Foto: Policija Lippe Tank in avto Gre že za drugo "tankovsko" nesrečo v javnem prometu v zadnjem času, o kateri poročajo iz Nemčije. Lani je prav tako britanski tank zaradi tehnične okvare zapeljal na vrt neke hiše blizu Dortmunda. 

In kaj počnejo britanski tanki v Nemčiji?

Gre za del stalne sestave britanske vojske, ki je v Nemčiji tako kot ameriška vojska prisotna že od konca 2. svetovne vojne v skladu z okupacijskim načrtom o takratni Nemčiji. Po koncu hladne vojne so sicer tuje vojske močno zmanjšale svojo prisotnost, do leta 2019 naj bi tako britanska vojska dokončno zapustila nemško ozemlje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.