Avto
133 ogledov

Spregledala je tank

Tank in avto EPA
Iz nemškega mesta Lippe poročajo o nenavadni nesreči. Voznica začetnica je spregledala tank, ta pa se je zapeljal čez njen avto.

Kako ne videti 62-tonskega tanka challanger 2, sicer verjetno ni lahko razložiti, a 18-letnici je to uspelo. Pri zavijanju na prednostno cesto je spregledala kolono, ki so jo sestavljali britanski tanki, in je zapeljala pred enega izmed njih. Kolos, ki ga je upravljal 24-letni Britanec, pa se ni mogel pravočasno ustaviti, ter je zapeljal čez majceno toyoto yaris. 

Voznica je imela velikansko srečo, saj je iz avtomobila izstopila nepoškodovana. Glede na poročanje nemških medijev gre sklepati, da je ravnokar prejela vozniško dovoljenje, v avtu pa je bila sama.

Zmečkano pločevino pa bodo lahko odpeljali le še na odpad, škode je za okoli 11.000 evrov. Tank ni bil poškodovan.

Tank in avto | Avtor: Policija Lippe Policija Lippe
Gre že za drugo "tankovsko" nesrečo v javnem prometu v zadnjem času, o kateri poročajo iz Nemčije. Lani je prav tako britanski tank zaradi tehnične okvare zapeljal na vrt neke hiše blizu Dortmunda. 

In kaj počnejo britanski tanki v Nemčiji?

Gre za del stalne sestave britanske vojske, ki je v Nemčiji tako kot ameriška vojska prisotna že od konca 2. svetovne vojne v skladu z okupacijskim načrtom o takratni Nemčiji. Po koncu hladne vojne so sicer tuje vojske močno zmanjšale svojo prisotnost, do leta 2019 naj bi tako britanska vojska dokončno zapustila nemško ozemlje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.