Spremembe za Seatova priljubljen modela

Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat ibiza Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona Foto: Seat Seat arona
Seat je ibizi in aroni namenil zrelostno osvežitev, ki ju je uskladila s sodobnimi pričakovanji voznikov in novejšo ponudbo znamke.
Oglej si celoten članek

Ibiza, ki je ključni model znamke vse od leta 1984, ko jih je na ceste v petih generacijah zapeljalo skoraj šest milijonov, ter arona, s katero je Seat pred tremi leti navzdol zaokrožil svojo ponudbo križancev, sta bila že potrebna osvežitve, saj sta – z izjemo seata mii, ki se je že poslovil – postala 'najstarejša' predstavnika španske znamke.

Električni Znamki Seat so v koncernu dali zelo pomembno vlogo

Foto: Seat Seat arona

Prenova se manj kot znotraj odraža zunaj. Ibiza in arona sta po novem izdatno opremljeni z led svetilno tehniko, žarometi pa lahko v boljših opremskih različicah svetijo tudi s polnimi led žarometi. Arona se pohvali tudi z novo masko ki ga približa ateci in tarracu, sicer pa za boljši videz boka pri obeh poskrbijo tudi nova kolesna platišča. Za oba modela je po novem značilno tudi to, da sta zadaj okrašena z velikima ročno napisanima napisoma ibiza oziroma arona, osvežen pa je tudi logo znamke v dvobarvni kromasto-motni kombinaciji ter z sijajno zloščenim robom.

Pretres notranjosti

Več novosti je v notranjosti obeh modelov, ki so ji namenili nove materiale, predvsem pa nove tehnološke pripomočke. V središču digitalnega upravljanja je po ovem lebdeči zaslon, ki ima lahko diagonalo 8,25 ali 9,5 palca, k temu pa v boljših različicah dodajo še digitalni kokpit z zaslonom z diagonalo 10,25 palca. Nova je tudi armaturna plošča z mehko površino in osvetljenimi zračniki, prav tako tudi ergonomski večfunkcionalni volanski obroč, ki je lahko oblečen v napa usnje, na voljo pa je tudi diskretna osvetlitev ambienta.

Foto: Seat Seat ibiza

Povečana je tudi povezljivost, saj je na voljo Seatov sistem full link, ki omogoča tudi brezžično integracijo Applovih telefonov, sistem Seat Connect z možnostjo uporabe vgrajene eSIM kartice pa zagotavlja dostop do Seatovih daljinskih storitev. Povečan je tudi nabor asistenčnih in varnostnih sistemov, ki poleg do sedaj dostopnega med drugim omogoča tudi možnost polavtomatizirane vožnje.

Avto Očala, ki inženirjem povedo, kam gledamo

Pod motornim pokrovom bosta oba osvežena modela lahko imela enega izmed treh v bistvu že znanih  litrskih bencinskih trivaljnikov z močmi 80, 95 ali 110 'konjev', močnejša seveda s turbopolnilnikom, arona pa bo k temu lahko dodala še 150-'konjski 1,5-litrski turbobencinski štirivajnik.

Foto: Seat Seat arona

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.