Avto
752 ogledov

Spremembe za Seatova priljubljen modela

Seat ibiza
1/22
Seat
Seat je ibizi in aroni namenil zrelostno osvežitev, ki ju je uskladila s sodobnimi pričakovanji voznikov in novejšo ponudbo znamke.

Ibiza, ki je ključni model znamke vse od leta 1984, ko jih je na ceste v petih generacijah zapeljalo skoraj šest milijonov, ter arona, s katero je Seat pred tremi leti navzdol zaokrožil svojo ponudbo križancev, sta bila že potrebna osvežitve, saj sta – z izjemo seata mii, ki se je že poslovil – postala 'najstarejša' predstavnika španske znamke.

Seat Električni Avto Znamki Seat so v koncernu dali zelo pomembno vlogo

Seat arona | Avtor: Seat Seat

Prenova se manj kot znotraj odraža zunaj. Ibiza in arona sta po novem izdatno opremljeni z led svetilno tehniko, žarometi pa lahko v boljših opremskih različicah svetijo tudi s polnimi led žarometi. Arona se pohvali tudi z novo masko ki ga približa ateci in tarracu, sicer pa za boljši videz boka pri obeh poskrbijo tudi nova kolesna platišča. Za oba modela je po novem značilno tudi to, da sta zadaj okrašena z velikima ročno napisanima napisoma ibiza oziroma arona, osvežen pa je tudi logo znamke v dvobarvni kromasto-motni kombinaciji ter z sijajno zloščenim robom.

Pretres notranjosti

Več novosti je v notranjosti obeh modelov, ki so ji namenili nove materiale, predvsem pa nove tehnološke pripomočke. V središču digitalnega upravljanja je po ovem lebdeči zaslon, ki ima lahko diagonalo 8,25 ali 9,5 palca, k temu pa v boljših različicah dodajo še digitalni kokpit z zaslonom z diagonalo 10,25 palca. Nova je tudi armaturna plošča z mehko površino in osvetljenimi zračniki, prav tako tudi ergonomski večfunkcionalni volanski obroč, ki je lahko oblečen v napa usnje, na voljo pa je tudi diskretna osvetlitev ambienta.

Seat ibiza | Avtor: Seat Seat

Povečana je tudi povezljivost, saj je na voljo Seatov sistem full link, ki omogoča tudi brezžično integracijo Applovih telefonov, sistem Seat Connect z možnostjo uporabe vgrajene eSIM kartice pa zagotavlja dostop do Seatovih daljinskih storitev. Povečan je tudi nabor asistenčnih in varnostnih sistemov, ki poleg do sedaj dostopnega med drugim omogoča tudi možnost polavtomatizirane vožnje.

Seat infradeča očala, razvoj uporabniškega vmesnika Avto Očala, ki inženirjem povedo, kam gledamo

Pod motornim pokrovom bosta oba osvežena modela lahko imela enega izmed treh v bistvu že znanih  litrskih bencinskih trivaljnikov z močmi 80, 95 ali 110 'konjev', močnejša seveda s turbopolnilnikom, arona pa bo k temu lahko dodala še 150-'konjski 1,5-litrski turbobencinski štirivajnik.

Seat arona | Avtor: Seat Seat

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.