Sredi teme se je pretihotapil na Grobnik, tam pa treščil v srno

Foto: Organizator
Foto: Organizator
Na dirkališču Grobnik je prišlo do hude nesreče, ko je motorist povozil srno.
Oglej si celoten članek

Grobnik je tudi med slovenskimi lastniki hitrih avtov in motorjev priljubljena destinacija za varno sproščanje adrenalina. V soboto zvečer pa je prišlo na dirkališču do zelo hude nesreče. 

33-letni Italijan je ob 23.50, ko je bilo dirkališče seveda že zdavnaj zaprto in je bila vožnja po pisti strogo prepovedana, zapeljal nanjo, da bi naredil nekaj krogov. V nekem trenutku pa je v "Zagrebškem zavoju" pred motor skočila srna, tako da je treščil vanjo. Žival je na mestu poginila, Italijana pa so s težkimi poškodbami odpeljali v bolnišnico, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje, poroča Novi List. Po operaciji ga držijo v umetni komi.

"Ne vem, kaj mu je bilo, da se je v temi podal na progo. Proti pravilom je zapeljal na stezo v času, ko je bilo to strogo prepovedano in absolutno nedopustno," je bentil direktor dirkališča Zdenko Šantić.

Ker se je nesreča zgodila izven organiziranega časa, na dirkališču seveda ni bilo prisotne ekipe prve pomoči, zato je pomoč prišla kasneje, kot bi sicer. Italijan naj bi se dobesedno pretihotapil na dirkališče, menda zato, da bi se kasneje lahko malce považil pred prijatelji, ki so z motorji taborili v bližini in čakali na nedeljo ter odprtje dirkališča. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.