Stari tramvaji bodo bolj udobni

Foto: BASF
Foto: BASF
Mestna občina Bonn se z finančno krizo obnaša na svoj način varčevanja. Z obsežnim projektom modernizacije tramvajev s peno Basotect bo prebivalcem omogočila udobnejši javni prevoz, tako starih tramvajev bo ne bo treba zamenjati z novimi.
Oglej si celoten članek

Melaminska pena zaradi ugodne kombinacije lastnosti in strukture z odprtimi porami omogoča učinkovito zvočno in toplotno izolacijo. V mestu Bonn v zahodni Nemčiji bodo v naslednjih nekaj letih s peno modernizirali 25 starih tramvajev. Vodja projekta Alexander Wingen iz mestne občine Bonn je ob tem povedal: »V zadnjih letih so se cene novih vozil naglo dvignile. Stari tramvaji so še vedno uporabni, zato smo se odločili, da jih moderniziramo in opremimo z najnovejšo tehnologijo.«

Za večje udobje v javnem prometu

Melaminska pena je zahvaljujoč njeni strukturi z odprtimi porami odlična pri absorbiranju vibracij, ki jih povzroča večkraten odboj zvoka od površine. Zaradi zmanjšanja vibracij in hrupa v vozilu potniki potujejo v bolj tihem in udobnem okolju. Nizka termalna prevodnost pene zagotavlja dobro toplotno izolacijo, njena majhna teža, le 9 kilogramov na kubični meter, pa pripomore k zmanjšanju teže celotnega vozila.

Vsako vozilo bo obloženo z okoli 150 kvadratnimi metri pene, debeline treh centimetrov. Voznikova kabina pa bo poleg pene obložena tudi z dodatno aluminijasto plastjo. Mestna občina načrtuje obnovo treh tramvajev na leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.