Ste že videli teslo s podaljševalnikom dosega?

Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Tega se je domislil ukrajinski lastnik tesle model 3, ki je na zadek svojega avtomobila je vgradil bencinski generator.
Oglej si celoten članek

Vojna v Ukrajini divja že enajsti mesec in Ukrajinci se soočajo tudi s pogostimi prekinitvami dobave električnega toka, ki so tudi posledica ruskih napadov na energetsko infrastrukturo. Novembra je vsaj občasno brez elektrike bilo več kot 10 milijonov Ukrajincev.

Prekinitve dobave elektrike seveda prizadenejo tudi lastnike električnih avtomobilov, ki se morajo znajti na podobne načine, kot so se pred tremi desetletji morali znajti državljani bivše Sovjetske zveze. In to jim očitno še kar dobro gre.

Tesla model Y (performance) Test: Avto, ki je pojedel nemce

Primer tega, kako se lahko v vojnem času vozite s teslo model 3, smo si lahko ogledali na Twitterju. Avtomobil se namreč polni kar z bencinskim generatorjem. Poleg tega je lastnik generator namestil na prtljažnik, ki ga je pripel na vlečno kljuko, zato ga ima vedno s seboj. S tem je na domiselni način posnemal denimo BMW i3 REX ali opel ampero, ki sta s seboj pod motornim pokrovom tudi vozila majhen bencinski motor za proizvodnjo elektrike.

Strokovnjaki ugibajo, da gre verjetno za bencinski električni generator konner & sohnen KS 2800 C, ki ima moč 2,8 kilovata in zalogo 15 litrov bencina. To ni veliko, saj zidni polnilniki razpolagajo z močjo najmanj 3,7 kilovata, in za polnjenje baterij rabi dobrih 11 ur, vendar je gotovo dovolj, da se lahko lastnik odpelje po opravkih.

pri 110 km/h Na avtocesti zaspal za volanom, prebudila ga je šele policijska sirena

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:04 18. Januar 2023.

    to opevanje UA deluje v stilu kot par let nazaj...imigranti z juga k s evse nazivalo, da so dohtarji, inzenirji,... …

  • 17:00 18. Januar 2023.

    Še kotel na paro in ga nobeno pomanjkanje ne zaustavi!

  • 15:57 18. Januar 2023.

    Ne prvi ne zadnji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.