Avto > Na Štrom
15741 ogledov

Ste že videli teslo s podaljševalnikom dosega?

tesla model 3 Screenshot/Twitter
Tega se je domislil ukrajinski lastnik tesle model 3, ki je na zadek svojega avtomobila je vgradil bencinski generator.

Vojna v Ukrajini divja že enajsti mesec in Ukrajinci se soočajo tudi s pogostimi prekinitvami dobave električnega toka, ki so tudi posledica ruskih napadov na energetsko infrastrukturo. Novembra je vsaj občasno brez elektrike bilo več kot 10 milijonov Ukrajincev.

Prekinitve dobave elektrike seveda prizadenejo tudi lastnike električnih avtomobilov, ki se morajo znajti na podobne načine, kot so se pred tremi desetletji morali znajti državljani bivše Sovjetske zveze. In to jim očitno še kar dobro gre.

Tesla model Y Tesla model Y (performance) Avto Test: Avto, ki je pojedel nemce

Primer tega, kako se lahko v vojnem času vozite s teslo model 3, smo si lahko ogledali na Twitterju. Avtomobil se namreč polni kar z bencinskim generatorjem. Poleg tega je lastnik generator namestil na prtljažnik, ki ga je pripel na vlečno kljuko, zato ga ima vedno s seboj. S tem je na domiselni način posnemal denimo BMW i3 REX ali opel ampero, ki sta s seboj pod motornim pokrovom tudi vozila majhen bencinski motor za proizvodnjo elektrike.

Strokovnjaki ugibajo, da gre verjetno za bencinski električni generator konner & sohnen KS 2800 C, ki ima moč 2,8 kilovata in zalogo 15 litrov bencina. To ni veliko, saj zidni polnilniki razpolagajo z močjo najmanj 3,7 kilovata, in za polnjenje baterij rabi dobrih 11 ur, vendar je gotovo dovolj, da se lahko lastnik odpelje po opravkih.

Tesla model Y pri 110 km/h Avto Na avtocesti zaspal za volanom, prebudila ga je šele policijska sirena

 

Komentarjev 3
 • 4krogci 18:04 18.januar 2023.

  to opevanje UA deluje v stilu kot par let nazaj...imigranti z juga k s evse nazivalo, da so dohtarji, inzenirji,... zdej se dogaja isto!

 • Toma 17:00 18.januar 2023.

  Še kotel na paro in ga nobeno pomanjkanje ne zaustavi!

 • Avatar karjola
  karjola 15:57 18.januar 2023.

  Ne prvi ne zadnji