Številni poslanci v službo z avtomobili

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Neodvisno društvo Fokus za sonaraven razvoj v tednu mobilnosti s točkovanjem spremlja, s kakšnim prevozom slovenski poslanci prihajajo v službo. Tekmovanju se je v prvih treh dneh prostovoljno pridružilo 27 poslank in poslancev.
Oglej si celoten članek

V društvu Focus letos v okviru Evropskega tedna mobilnosti preverjajo, kako poslanci in poslanke prihajajo v službo. Pozvali so jih, da se v tednu med 16. in 22. septembrom pridružijo spletnemu tekmovanju za najbolj trajnostno mobilno politično stranko in mobilnega poslanca oziroma poslanko. Slednji vsakodnevno preko spleta podajajo svoje odgovore, kako so prišli na delo.

Sodeluje 27 poslancev in poslank iz sedmih strank
Trenutno v tekmovanju sodeluje 27 poslancev iz sedmih parlamentarnih strank, zaenkrat ne sodelujejo le v strankah LDS in SLS. Tekmovanje poteka s točkovanjem. Prihod v službo peš, z rolerji, kolesom, avtobusom in vlakom prinaša tri točke, prihod s taksijem, motorjem ali avtomobilom na električni pogon ter hibridnim vozilom dve točki, z motorjem oziroma avtomobilom na fosilna goriva pa eno točko.

Nekateri še vedno z avtomobilom
Največ točk v treh dneh (rezultati so objavljeni in povzeti s spletne strani društva Fokus) so zbrali Breda Pečan, mag. Majda Potrata in Miran Potrč (vsi SD), ter Miro Petek (SDS) ki v službo prihajajo peš, prav tako kot Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS), ki se je akciji pridružil dan kasneje. Julijana Bizjak Mlakar (SD) se je enkrat v službo pripeljala z električnim avtomobilom, izključno z avtomobilom na fosilna goriva pa v službo v tednu mobilnosti prihajajo Samo Bevk, Janez Kikelj in Dušan Kumer (vsi SD), Alenka Jeraj, Rado Likar in Milenko Ziherl (vsi SDS), Tadej Slapnik (Zares), Matjaž Zanoškar (DeSUS) in Bogdan Barovič (SNS).

Po izteku tedna mobilnosti bodo 23. septembra na medijskem dogodku v državnem zboru razglasili najbolj trajnostno mobilnega poslanca oziroma poslanko in najbolj trajnostno mobilno stranko.

Tekmovanje lahko vsakodnevno spremljate tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:32 22. Oktober 2011.

    vse gre za boj čisto ozračje...bom tudi jaz dvakrat anus stisnil,pa sem več naredil kakor naši politiki...vsaj nikoli nisem živel …

  • 11:39 22. September 2011.

    Ne vem zakaj bi bilo v tem "tekmovanju" pomembno iz katere stranke je poslanec. Verjetno pa bi bil pomemben faktor …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.