Stoletniki za volanom

Foto: You tube
Foto: You tube
Svetovno prebivalstvo se stara izredno hitro. To pomeni, da z vozili vsako leto upravlja več starostnikov. Nič nenavadnega ni, da za volanom srečujemo osebe starejše od 100 let, kažejo raziskave.
Oglej si celoten članek

V Veliki Britaniji so nedavno naredili raziskavo in ugotovili, da ima veljavno vozniško dovoljenje 209 oseb starejših od 100 let.

Daily Mail je objavil zgodbo Harryja Kartza, ki je dopolnil 100 let, a se vožnji s svojim avtomobilom ne misli kar tako odpovedati.

Vozniškega izpita sploh ni delal

Vojni veteran in nekdanji pilot bombnika avtomobil vozi že 86 let. Pravi, da danes vozi bolje kot kdajkoli prej. Pradedek iz Solihulla sploh ni delal vozniškega izpita, saj je ta obvezen v Veliki Britaniji postal šele leta 1935. Kljub temu morajo vozniki starejši od 70 let, vsake tri leta dokazovati, ali so še sposobni za upravljanje vozila v prometu.

Kartz pravi, da ne želi voziti, kot "starčki", zato bo vozili do takrat, ko se bo počutil sposobnega normalne vožnje v prometu. "Veljavnost  vozniškega dovoljenja se mi izteče leta 2016. Menim, da mi jo bodo podaljšali," pravi stoletnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:31 1. September 2014.

    To je neumnost...pri današnjih trendih, ko se vsakih nekaj let spremenijo predpisi omejitve itd, na ceste prihajajo novosti....potem ima pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.