Suzuki boljši od priznanih znamk

Foto: EuroNCAP
Foto: EuroNCAP
Neodvisna organizacija Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je objavila nove rezultate varnostnih testov trčenj.
Oglej si celoten članek

Tokrat so razbili štiri avtomobile, jeep cherokeeja, mercedesa CLA, peugeota 2008 in suzukija SX4. Vsi so dobili najvišjo oceno, pet zvezdic za varnost.

Zanimivo je, da je Suzukijev model v kategoriji odraslih potnikov skupaj z modelom jeep cherokee prejel najvišjo oceno (92 odstotkov točk), mercedes-benz CLA 91 odstotkov, mali Peugeotov športni terenec 2008 pa 88 odstotkov vseh točk.

Suzukijev model je blestel tudi pri asistenčnih sistemih, kjer je tako kot CLA prejel 81 odstotkov možnih točk, cherokee jih je dobil 74 odstotkov, 2008 pa še štiri odstotke manj.

SX4 se je najbolje odrezal tudi pri zaščiti otrok (80 odstotkov točk), medtem ko je bil pri zaščiti pešcev izenačen s peugeotom 2008 (72 odstotkov). Boljši rezultat je dosegel le CLA (74 odstotkov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.