Ta evropska znamka bo prva vgradila Googlov infotainment

Foto: Volvo
Foto: Volvo
Električni volvo XC40 uvaja veliko novost na področje avtomobilskemga infozabavnega sistema.
Oglej si celoten članek

Volvo je najavil, da bo njihov električni XC40 sploh prvi avto na svetu z vgrajenim Googlovim infozabavnim sistemom. Volvo in Google sta namreč združila moči pri razvoju sistem, kako na najboljšo mogoč način povezati avtomobil in vmesnik, kot ga poznamo z mobilnih naprav.

XC40 bo imel v polnosti vgrajen sistem, ki ga bo v gnala različica Androida, prilagojena za avtomobile. To pomeni, da bo imel vgrajen tudi Googlovega Asistenta, Zemljevide in Play Store, ki so desetinam milijonov ljudi po svetu že dobro znani. Prednosti operativnega sistema bo tudi optimiziran način predvajanja glasbe in drugih medijskih vsebin.

Asistent bo med drugim omogočal glasovno upravljanje z nekaterimi funkcijami avta, kot je nastavljanje temperature, glasbe ali izbira destinacije. Seveda je ena od bistenih prednosti Zemljevidov podajanje stanja prometa in potovalnih časov glede na trenutne razmere na cestah, na voljo pa bodo še druge aplikacije, ki so prilagojene vožnji z avtomobilom. 

Foto: Volvo Android auto in Volvo

Končno bomo strankam omogočili enako izkušnjo v avtu, kot jo imajo na mobilnih napravah," je dejal Henrik Green, vodja razvoja novih tehnologij pri Volvo Cars. Ob te je izpostavil tudi novost podosobitev "po zraku", ki so namenjeni tako vzdrževanju kot nalaganju novih vsebin v prihodnje avtomobile švedske znamke. 

Volvo XC40 bo uradno predstavljen prihodnji teden. To bo njihov prvi serijski baterijski avtomobil.

Avto Volvo je razkril pomembno novico

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.